fbpx

Vårklargjøring

By mars 26, 2021mars 31st, 2021Vedlikehold

Endelig er våren her – med stigende temperaturer, lysere kvelder og blomster som titter frem. Det kribler i kroppen etter å legge ut på bobiltur og nyte campinglivets gleder! Årets vinter har vært kaldere og lengre enn tidligere, og gjør det ekstra viktig å ta en grundig kontrollsjekk på bobilen eller campingvognen.

bobil - vårklargjøring

Utvendig gjennomgang

  • Se over at det ikke har oppstått merker, bulker og at vinduene ikke har krakelert eller fått sprekker.
  • Sjekk også over luker og ventiler.
  • Deretter bør man ta en grundig utvendig vask, gjerne også polering.
  • Kontroller dekkene – sjekk lufttrykk, mønsteret og at ventilen ser ok ut.
  • Test alle utvendige lys
  • Bruk låsspray på låsene

Vannsystemet

Etter en vinter med rekordlave temperaturer er det fare for frostskader på vannsystemet. Kontroller at det ikke har oppstått skader, og steng deretter alle kraner som har vært åpne gjennom vinteren. Fyll vann på vanntanken, og kjør vannet gjennom systemet. Dersom alt er som det skal, tilsetter du rensemiddelet – som vil fjerne eventuell smuss som har satt seg i rørene.

Gass

Start med å se etter skader og sprekker på gasslangen. Kontroller også datostemplingen på selve slangen, da denne skal byttes ut hvert fjerde år. Videre bør du teste at gasstilgangen fungerer, som enkelt kan gjøres ved å tenne et kokebluss.

Test også varmesystemet på både strøm og gass for å sikre at alt fungerer. Dersom du har Alde varmesystem, sjekk at nivået på ekspansjonstanken ligger der det skal.

Elektrisk

Sjekk at det ikke har oppstått korrosjon på batteripolene, og at koblingene er godt festet. Kontroller deretter alt det elektriske, som for eksempel kjøleskapet. Et godt tips er å lade opp batteriet i 3-5 dager før du skal ut på avreise.

Har du campingvogn må du se etter korrosjon på pinnene i strømkontakten, og om ledningen har fått slitasjeskader gjennom vinteren.

Vedlikehold

Vi anbefaler at du tar en årlig service på din bobil, da motor, gir, drivverk og fjæring bør sjekkes av en fagperson før du legger ut på tur. Minner også om at EU-kontroll må gjennomføres. Sjekk når din bil skal kontrolleres her.

Vårt søsterselskap Bilsalg Kokstad er spesialister på bobil og hjelper deg gjerne med både service, reparasjoner og EU-kontroll. Henvendelser angående arbeid i bodelen (fukttest, utstyrsmontering osv.) tas direkte med oss i Aktiv Caravan.

Ta en testtur!

Ta alltid en test før du legger ut på lengre turer for å sikre at alt er slik som det skal. Husk på vektfordeling og ikke minst hvor mye tillatt vekt du har på din bobil eller campingvogn. Dersom du er usikker, kom innom oss for å få veid din bobil. 

Trenger du smøring, vaskemidler, eller gass? Vi har det meste hos oss på Kokstad 🙂

Vi ønsker dere en riktig god tur!

Leave a Reply