fbpx

Bobilen er avhengig av regelmessig vask og vedlikehold. Opprettholdes ikke dette risikerer du at pakninger ødelegges, lakken blir matt og at skader og lekkasjer kan oppstå. Det skal relativt enkle grep til for å holde bobilen eller campingvognen din ren, men noen fallgruver kan forekomme!  

bobilvask

Selve utførelsen er ikke så veldig komplisert, men noen ting er verdt å merke seg med tanken på at bobilen er mer sensitiv enn en vanlig personbil.

Pass på vinduene!

De fleste bobiler og campingvogner har vinduer som er laget av akrylplast. Dette gjør at vinduene er sensitiv mot sterke kjemikalier og at de lett kan ripes opp. Sterke vaskemidler direkte på vinduet kan føre til sprekkdannelser som ikke dekkes av garantien. I de fleste tilfeller er det derfor tilstrekkelig å spyle vinduene før man deretter tar i bruk for eksempel pusseskinn.

Vaskeprosessen

Først og fremst bør du unngå å vaske eller polere i direkte solskinn. For å spare deg for eventuelle riper bør du spyle før du setter i gang med vaskingen. Vær varsom dersom du bruker høyytrykkspyler. Rett aldri vannstrålen direkte mot ventiler, vinduer og luker. Det samme gjelder skjøter, lister og dekor. 

Et godt tips er å starte på det laveste punktet og arbeide seg oppover. Starter man øverst vil løsemidlene renne nedover og man sitter gjerne igjen med skjolder som er vanskelig å få av nederst.

Når bilen er ferdig spylt påfører du et egnet vaskemiddel. La middelet virke noen minutter før du vasker bilen, gjerne med en børste. Husk å spyle godt av etterpå! Det kan være lurt å vasket et felt om gangen, og spyle etterhvert slik at ikke såpevannet tørker inn.

Obs: På lik linje som med vinduene bør du være forsiktig med bruk av sterke kjemikalier på områder hvor det er brukt tettemasse, som i skjøter og gjennomføringer.

Anbefalte produkter

Bobilen eller campingvognens høyde blir ingen problem hvis man tar i bruk en vaskebørste med teleskopstang. Det kan også være lurt å ta i bruk en mindre kost for å komme inn bak for eksempel sykkelstativet eller annet utstyr.

Det finnes mange vaskemidler som er eget for bobil på markedet idag. Vår absolutte bestselger er Globex, som du får både med eller uten voks. Dette middelet løsner raskt opp for eksempel fett, olje, sot, trafikkfilm, veisalt, bremsestøv, insektsrester og andre belegg.

Mange bobileiere er kjent med de svarte stripene som kan feste seg og være veldig vanskelige å få av. Vi anbefaler først å prøve med vanlig vaskemiddel, men hvis det ikke går kan du bruke en sterkere, alkalisk avfetting på utsatte områder.

Polering

Vi anbefaler at du polerer bilen minimum 1-2 ganger i året. Poleringen beskytter lakken og gjør det vanskeligere for smuss, mose og avfallsstoffer til å feste seg til bilen. Ikke minst gjør det at vaskejobben blir svært mye lettere neste gang!

Vi hjelper deg gjerne!

Du kan spare deg for mye arbeid ved å ta i bruk riktig utstyr og vaskemiddel. Velkommen til vår butikk på Kokstadflaten 32!