fbpx

Bare to av ti planlegger å reise utenlands i år. Alt tyder på at caravan ferie blir populært i år også.

En undersøkelse utført av Norstat for Frende Forsikring viser at 61 prosent avventer med å reise utenlands basert på hvordan smittesituasjonen blir i tiden fremover. Uavhengig av smittesituasjonen svarer 19 prosent at de uansett ikke skal reise ut av landet i 2021.

Blant de som vet at de skal reise i år troner aldersgruppen 50-59 år øverst, mens det er de som er i 30-årene som er mest avventende.

Endrede ferievaner 
I undersøkelsen spurte de også om vi kommer til å reise mindre enn før når pandemien en gang er over.

– Seks av ti kommer til å reise mindre, eller sier at de er usikre på reiseadferden sin etter pandemien. Kvinner er også betydelig mer skeptisk enn menn til å reise like mye som før, sier kommunikasjonssjef i Frende Forsikring, Heidi Tofterå Slettemoen.

Vi ser også en tydelig trend på at stadig flere planlegger en aktiv ferie. Det å utøve sporty aktiviteter på ferie er det formålet som øker mest sammenlignet med fjoråret. Mange av oss bruker mer tid på både fotturer og andre aktiviteter i naturen enn tidligere.*

Travel sesong
Hva som skjer i ukene fremover er vanskelig å si, men mye tyder på at vi går en travel tid i møte og at caravan-markedet også i år kan bli hektisk. Går du med en tanke om å kjøpe deg en bobil eller en campingvogn kan det være lurt å handle før alle andre gjør det.

*Undersøkelse gjennomført av Opinion/Norstat.